Combatere purici

Combatere purici
galerie imagini

                                 Ce sunt puricii?

Puricele este o insecta parazita hematofaga de talie mica, de culoare cafenie  avand membrele posterioare adaptate pentru sarit.

Aceste insecte sunt lipsite de aripi  cu  aparatul bucal de forma tubulara adaptat la hranirea cu sange de la gazdele lor.

Puricii sunt insecte cosmopolite, paraziteaza mai multe specii de animale si traiesc pe corpul gazdei mai multe saptamani.

Intr-o perioadade 1-3 luni, o femela depune peste 1500 de oua in mai multe ponte, in blana animalelor, pe podea, sol sau pe obiecte.

In majoritatea cazurilor puricii sunt doar o pacoste pentru gazdele lor dar unele persoane si animale sufera o reactie alergica la saliva puricilor producand eruptii.

Intepaturile puricilor au ca rezultat formarea unei zone umflate si usor ridicate care produce senzatia de mancarime si are un singur punct de muscatura in centru.

Totusi puricele poate transmite boli cum ar fi tifosul si devastatoarea ciuma bubonica, transmise intre rozatoare si om.

Se estimeaza ca fiecare purice aflat in blana cainelui este insotit de inca alti 500 de purici raspanditi in locuinta sau in curte.

Nu este, deci, suficient sa deparazitati cainele, trebuie obligatoriu sa tratati si mediu.

 

                                   Plan de combatere

Pentru realizarea unor actiuni de dezinsectie/deparazitare eficace vom folosi metode complexe de combatere integrata. Aceasta presupune aplicarea unor masuri atat preventive cat si curative care sa conduca astfel la controlul daunatorilor precum si agentilor patogeni.

Masuri preventive:

Intretinerea curateniei atat in incinta cladirilor cat si in apropierea acestora.
Depozitarea resturilor menajere in tomberoane cu capac.
   

Mod de aplicare:

Solutia insecticida (Sanitox sau Taifun) se aplica pe o banda cu latimea de aprox 3 m cu ajutorul pompelor manuale. Dimensiunea picaturilor trebuie sa fie fine si distribuite uniform astfel incat sa fie foarte bine acoperita cu insecticid suprafata tratata. Produsele utilizate sunt de contact si ingestie.


                                     Tratarea vegetatiei

Mod de aplicare:

Solutia insecticida se aplica pe vegetatia din apropierea obiectivelor cu ajutorul atomizoarelor. Presiunea atomizatorului trebuie sa fie mica astfel incat sa se poata realiza o aplicare uniforma si controlata.
Este de retinut faptul ca orice tratament cu insecticid in exterior dureaza pana la prima ploaie; de asemenea, si roua in exces poate afecta eficacitatea tratamentului, mai ales daca vegetatia este abundenta si inalta.   
    
Masuri speciale.Formarea „benzilor negre”

Aplicarea insecticidelor la exterior, in apropierea gardurilor cu scopul de a forma adevarate bariere toxice pentru puricii care vin din exterior.

In vederea realizarii unui tratament cu eficienta maxima recomandam 2 tratamente la intervale de 7-10 zile.

Substante folosite:

Sanitox 21CE este un insecticid cu spectru larg de actiune care prezinta urmatoarele caracteristici: spatiile tratate nu prezinta riscuri pentru oameni si animale, este eficient si asupra insectelor care au capatat rezinstenta la alte insecticide , se poate utiliza fara restrictii in spatii alimentare, hoteluri, birouri, mijloace de transport  marfa si calatori, fabrici si depozite de alimente.
Combate: gandaci, plosnite, purici, muste, tantari,capuse.

 

Taifun este un insecticid cu spectru larg de actiune, poate fi utilizat in spatii de alimentare, spatii de locuit, spatii industriale, birouri, domeniu public.
Combate insectele zburatoare ( muste, tantari) si taratoare ( purici, capuse, gandaci, plosnite, ).