Servicii fungicizare

Servicii fungicizare
galerie imagini

Venim in intampinarea dumneavoastra cu cateva precizari, sfaturi si recomandari care va sunt necesare in lupta cu ‘’nemilosii dusmani’’ ai peretilor nostri.

Mucegaiul si igrasia ne-au insotit oriunde am locuit, incepand din epoca grotelor, acestea nu s-au dat batute nici cand omul s-a mutat intr-o lucuinta moderna realizata cu cele mai noi materiale pentru constructii. Repulsia pe care o simtim la vederea lor nu este doar de ordin estetic,ci si igienic. Aceste pete ‘’dizgratioase’’ ne amentinta cu diverse boli, de la simple alergii, pana la complicate afectiuni pulmonare sau hepatice.

 

Ce este igrasia cum si de ce apare?

Igrasia consta in pete de umezela care apar in anumite zone ale peretilor din locuinta nostra. Uneori ea devine mai clara prin culoare galbuie pe care o capata, datorita faptului ca umiditatea dizolva sarurile  din zidarie si le scote la suprafata unde cristalizeaza.Ulteriori, ele  distrug nu doar stratul de vopsea aplicat  pe un perete, ci si tencuiala de pe acesta, placile de rigips-carton sau orice alt material poros aflat in calea lor.

Ca o consecinta  a faptului ca zona  respectiva pastreaza umezeala mai mult timp se ivesc ‘’ vietatile’’ ( mucegai, alge, ciuperci, bacterii), care  arata  ca niste pete de culoare inchisa.

De asemenea, aparitia  si dezvolatrea lor agreseaza materialele cu care intra in contact. Sunt mari amatoare de apa si caldura,aerul statut si iluminarea  slaba fiind inca un motiv al dezvoltarii lor.

Este important de mentiont ca aerul, cu cat este mai cald, cu atat poate ‘’inghiti’’ mai multa apa.

 

Ce este mucegaiul cum si de ce apare?

Ciupercile de mucegai fac parte din mediul nostru de viata , in mod natural. Sporii lor se regasesc aproape peste tot, chiar si in incaperile interioare. Ele sunt, de obicei inofensive, problema se pune atunci cand concentratia lor depaseste un anumit nivel, mucegaiul putand provoca probleme de sanatate pentru locuitori.

De cele mai multe ori mucegaiul se formeaza in secret. Un miros specific si mici pete negre pe pereti, tavan sau pe spatele mobilierului vechi sunt primele semne de aparitia mucegaiului in casa.

Dezvoltarea mucegaiului intr-o camera este determinata, in principal,  de trei factori: umiditatea, substante nutritive si temperatura ambientala. Mucegaiul creste si se dezvolta in zone cu umiditate crescuta.

La ce boli poate duce extinderea de mucegai si de ce trebuie eliminat?

Mucegaiul reprezinta o problema comuna pentru multe persoane, mai ales pentru cele care locuiesc in zone cu un grad de umezeala ridicat. In afara mirosului urat, acesta poate provocaa afectiuni foarte grave.

Mucegaiul  este un dusman inversunat al sanatatii noastre, el duce la aparitia astmului bronsic si a diferitelor alergii la cei care locuiesc sau lucreaza intr-un mediu afectat.

Persoanele aflate in aceasta situatie pot avea senzatia de arsuri la ochi, nu mai vad bine si o sensibilitate la lumina, dureri in gat.

De asemenea, cei expusi la mucegai pot suferi iritatii ale pielii, oboseala cronica, dureri de cap, si ce este cel mai important este ca sistemul imunitar va fi foarte slabit.

Copiii, femeile in varsta si cele insarcinate sufera cel mai des din cauza mucegaiului si  trebuie sa se fereasca de acesta pe cat posibil. Daca  un bebelus are un teren atropic (adica exista in familie persoane care sufera de alergii, ceea ce multiplica riscul ca si el sa fie alergic) si este expus in primii  ani la mucegai, va dezvolta multiple alergii de-a lungul intregi vieti.

Asadar nu  este de glumit cu mucegaiul!

 

PLAN DE COMBATERE

Ca metode moderne de combatere a acestui fenomen nedorit mentionam tratamentele chimice, peretii pot ‘’respira’’, schimbul de umezeala intre interior si exterior facandu-se doar sub forma de vapori!

Firma noastra ofera servicii de fungicizare de cea mai buna calitate, si pentru ca tinem cont de aceasta ne straduim sa oferim clientilor nostri operatiuni sigure si de durabilitate. Folosim numai solutii performante si procedee moderne in domeniu. Personalul nostru este foarte bine instruit in permanenta din punct de vedere profesional.

Pentru interiorul locuintei exista metode de combatere cu ajutorul unor lichide obtinute prin dizolvarea in apa a unor grunduri pe baza de copolimeri acrilici. Proprietatile lor sunt: permeabilitatea la vapori, miros slab, uscare rapida si lipsa toxicitatii. In urma experientei acumulate in domneniu, societatea nostra  va recomanda ca procedeul de fungicizare sa se efectueze  uramand o serie de pasi importanti in neutralizarea agentilor patogeni.

Etapa I: Curatatea si pregatirea zonelor pentru fungicizare;

Etapa II: Aplicarea de solutii microbiocide pentru curatat si distrus ciuperca  de mucegai.

Etapa III: Aplicarea amorsei antimugecai de distrugere si izolare impotriva reaparitiei ‘’ ciupercilor’’ de mucegai, aceasta fiind o emulsie polimera acrilo-stirenica si biocid specific.