Servicii de deparazitare
Prin deparazitare intelegem actiunea de combatere si starpire a parazitilor de orice natura. Parazitii sunt insecte foarte mici, ce se hranesc in special cu sangele omului sau al animalelor acestuia. Printre cei mai cunoscuti paraziti se numara puricii, paduchii, capusele si plosnitele.
Aceste insecte au un alt ritm de dezvoltare si de reproducere si un sistem imunitar mult mai dezvoltat decat al celorlalte insecte. De aceea operatiunea de deparazitare este diferita prin modul de aplicare a substantelor, acestea pulverizandu-se intr-un strat mai gors pe intreaga suprafata plana si pe portiunile verticale aflate la cel mult 1 m de la sol, inclusiv pe toate obiectele aflate in zona deparazitata (covoare, mochete, tapiterie, lenjerii, saltele etc.). Deparazitarea se realizeaza in doua etape la interval de 7-10 zile (perioada de eclozare) pentru a distruge si puii parazitilor.
Sfaturi pentru eficienta operatiunii de deparazitare si pentru a reduce/elimina reaparitia parazitilor
deparazitarea periodica a animalelor de companie;
astuparea gurilor de acces in subsoluri ;
evitati sa hraniti animalele comunitare (in special pisicile) din jurul locuintelor;
efectuati deratizarea cat mai des pentru exterminarea rozatoarelor (principalii vectori producatori de paraziti)
Nu uitati: este mai usor sa previi decat sa combati! Parazitii pot cauza probleme de sanatate grave sau chiar fatale in unele cazuri. Igiena animalelor de companie pe care le aveti in gospodarie trebuie respectata cu strictete, iar controalele periodice la un cabinet veterinar va pot scuti de o gramada de probleme de sanatate sau financiare.
In cazul in care aveti totusi probleme cu parazitii, iar gradul de infestare este peste mediu, nu ezitati sa apelati la profesionisti. Problema parazitilor nu este una care trebuie tratata usor sau cu indiferenta, intrucat sanatatea dvs. sau a familiei poate fi pusa in pericol.