Servicii de deratizare

Deratizare. In limba engleza, "rat" inseamna "sobolan". Originea cuvantului "rat" nu este cunoscuta, dar specialistii spun ca este posibil sa provina din limba germana "ratte". Oricum, putem deduce fara alte explicatii ce inseamna deratizarea.

 

Este un proces prin care dorim sa indepartam soarecii, sobolanii si alte rozatoare din gospodariile noastre. Sobolanii sunt probabil cea mai frecventa sursa de infestare a locuintelor din suburbia marilor metropole. 

Care sunt lucrurile care atrag soarecii si sobolanii? In primul rand, mizeria. Gunoaiele, mirosul, resturi de hrana, umezeala sunt medii prielnice si foarte confortabile pentru aparitia si inmultirea sobolanilor. 

Deratizarea consta in aplicarea de masuri permanente care au menirea de a elimina rozatoarele daunatoare (soareci, sobolani), aducatoare de microbi si diverse boli periculoase atat pentru om cat si pentru animale. Principalele rozatoare din Romania sunt popandaul, sobolanul cenusiu (sobolanul de casa) si soarecele de casa.

Rozatoarele constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice. Din aceasta cauza, deratizarea se efectueaza in mod continuu si ritmic, pentru a impiedica refacerea rapida a populatiei daunatoare.
Este bine cunoscut faptul ca rozatoarele joaca un rol important in transmiterea unui numar mare de boli bacteriene, virotice si parazitare, atat la om cat si la animale, deratizarea prevenind transmisia acestor boli de catre rozatoare, prin muscatura sau contact. Printre cele mai cunoscute boli raspandite de soareci si sobolani, se afla trichineloza, leptospiroza, bruceloza, febra aftoasa, gastroenterita virotica, antraxul, turbarea, toxiinfectiile alimentare etc.

De asemnea, o deratizare poate avea efect si asupra pierderilor economice, intrucat soarecii si sobolanii distrug, polueaza si fac inutilizabile o gama variata de alimente